Blog

În prima jumătate a anului, am crescut cu 118%

11.09.2020, 11:40

COVID-19 are și câștigători nu numai învinși. În timp ce alții se luptă cu pierderi sau, din păcate, sunt deja în pragul falimentului, Packeta Group este în tabăra câștigătoare. Grupul de companii își testează propriile limite la un nou nivel. Numărul coletelor a depășit 14,5 milioane, adică de două ori numărul coletelor livrate în aceeași perioadă a anului trecut. Pandemia a jucat un rol important în această creștere.

Packeta Group (un grup de companii care furnizează servicii logistice) și membrii săi, cum este Coletăria.ro, au realizat o cifră de afaceri totală de aproape 168 mil. RON în prima jumătate a anului 2020. Aceasta reprezintă o creștere de 118% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Packeta Group

Are aproape 5 000 de puncte Pick-up proprii și 91 600 de puncte partenere

Colaborează cu 28 000 de magazine online

În 2019, cifra de afaceri a grupului Packeta s-a ridicat la 238 mil. ron

 „Creșterea semnificativă a cifrei de afaceri și a numărului de colete transportate se datorează în principal pieței de e-commerce aflată în continuă creștere. Pandemia de coronavirus, care a determinat tot mai mulți clienți să-și mute achizițiile de bunuri de pe internet, a accelerat și mai mult această creștere. Acest lucru este valabil atât pentru Republica Cehă, cât și pentru toate piețele europene în care activăm ”, explică Simona Kijonková, fondatorul Zásilkovna și CEO Packeta Group.

Simona Kijonková
CEO Packeta Group, fondator și coproprietar al Zásilkovna

Recordurile merg mână în mână cu planurile ambițioase

Pentru întregul an, Packeta se așteaptă la o cifră de afaceri de 458 mil. ron și 35 de milioane de colete transportate. Până la sfârșitul anului, grupul intenționează să lanseze o serie de produse și servicii noi. Va fi, de exemplu, un proiect unic în domeniul punctelor automate de distribuție, introducerea livrării coletelor în portbagajul mașinilor sau extinderea în continuare a confortului pentru clienții cu serviciul “Între noi” (Between Us).

Packeta va deschide și depozite noi, al căror număr total va crește la 26 până la sfârșitul anului 2020 (14 în Republica Cehă, șapte în Slovacia, trei în Ungaria și două în România).

În plus, anul acesta intenționează să înceapă livrarea coletelor în zona Orientului Mijlociu.


Distribuie:

Rubrici