Blog

Partajarea coletelor: o nouă funcționalitate în aplicația Packeta

06.03.2023, 10:07

Ca reacție la feedback-ul comun al clienților, am adăugat opțiunea de a partaja coletul cu orice alt utilizator din aplicația mobilă Packeta. Acum această funcționalitate este disponibilă pentru toate telefoanele iOS și Android și permite ridicarea coletelor de la punctele pick-up Packeta, precum și de la Z-BOX-urile noastre contactless.📲👏

Acest serviciu permite utilizatorilor aplicației ca expedierile să fie ridicate de altcineva atunci când nu pot sau nu au timp să facă acest lucru singuri.

Ai fost vreodată în situația în care coletul pe care l-ai așteptat a ajuns la punctul pick-up și nu ai reușit să-l ridici? Tot ce trebuie să faci este să partajezi datele coletului din aplicația noastră cu persoana pe care o alegi pentru a ridica coletul pentru tine. Informațiile despre colet vor fi apoi sincronizate cu telefonul utilizatorului respectiv, inclusiv numărul de urmărire și parola pentru preluare.

Cum partajezi un colet cu un alt utilizator?

Ai nevoie de altcineva pentru a-ți ridica coletul? Utilizează opțiunea de partajare a coletelor cu un alt utilizator. Este o modalitate rapidă și ușoară atunci când nu poți ridica tu coletul.

📦Doresc să partajez un colet

După ce primești notificarea “coletul este pregătit pentru preluare”, îl poți partaja cu orice alt utilizator.

Pentru coletul pe care dorești să îl partajezi, dai click pe cele trei puncte.

Vei vedea opțiunea „Partajează coletul”.

Selectează destinatarul = persoana cu care dorești să partajezi coletul și alege modul în care dorești să partajezi detaliile coletului cu acesta (prin WhatsApp, SMS, e-mail etc.).

Utilizatorul selectat va vedea numărul de urmărire și parola pentru preluarea coletului pe care ai partajat-o cu acesta.

📦Vreau să ridic un colet partajat

După ce destinatarul coletului partajează coletul cu tine, vei primi o notificare cu numărul de urmărire și parola pentru preluare.

Deschizi pagina de pornire din aplicație, dai click pe cele trei puncte (lângă butonul „Trimiteți un colet”).

Va afișată opțiunea „Ridică un colet partajat”

Introdu numărul de urmărire a coletului și parola pentru preluare pe care ai primit-o în notificare.

Dai click pe „Confirmați” pentru a adăuga coletul în secțiunea Colete.

 

Întrebări frecvente

Serviciul de partajare a coletelor este contra cost?

Nu, serviciul este complet gratuit.

Când introduc numărul de urmărire a coletului, ar trebui să includ litera Z la început sau nu?

Ambele opțiuni sunt posibile. Sistemul va accepta numărul de urmărire cu sau fără Z.

Cineva a partajat cu mine un colet care a fost livrat la un Z-BOX. Îl pot vedea în aplicație, dar Z-BOX-ul nu se deschide. Ce ar trebui să fac? 

Imediat ce ajungi la Z-BOX, activează serviciile de localizare, bluetooth-ul pe telefon, verifică conexiunea la Internet și deschide aplicația Packeta. Aplicația este imediat asociată automat cu lockerul Z-box, pe care apoi îl deschizi folosind butonul din detaliile expedierii. După aceea, tot ce trebuie să faci este să ridici coletul și să închizi cutia.

Vă mulțumim,

Packeta Romania


Distribuie:

Rubrici