Blog

Packeta și-a dublat cifra de afaceri în 2020!

29.01.2021, 14:05

Packeta și-a dublat cifra de afaceri în 2020!

În anul 2020, grupul Packeta, owner-ul Coletăria, și-a dublat cifra de afaceri la aproape 96 mil. euro. Numărul de colete expediate a crescut cu 114%, ceea ce reprezintă aproape 40,5 milioane.

Grupul Packeta, care deține compania de logistică Coletăria, a înregistrat o creștere continuă și considerabilă a tuturor indicatorilor esențiali în anul 2020. Conform cifrelor preliminare, cifra de afaceri a Packeta a fost de aproape 96 mil. euro, ceea ce înseamnă o crește cu 100% în comparația interanuală. Din 2013, întregul grup, inclusiv Coletăria, are un profit constant. Numărul de colete a fost de aproape 40,5 milioane în 2020, ceea ce reprezintă o creștere interanuală de 114%. Valoarea totală a mărfurilor expediate a atins aproape 1.882 mil.  euro. Creșterea a fost de 71%. Pentru acest an, obiectivul Coletăria și al companiilor incluse în grupul Packeta este de a atinge o cifră de afaceri de 199 mil. euro și 70 de milioane de colete expediate.

Anul 2020 a fost cel mai dificil an din istoria de 10 ani a Zásilkovna. Din primăvara trecută și până la sfârșitul anului, ne confruntăm constant cu o situație foarte instabilă din cauza pandemiei coronavirusului. În martie, am înregistrat o scădere zilnică a veniturilor cu 50%, din cauza punctelor pick-up închise. Pe de altă parte, impactul pandemiei ne-a ajutat, deoarece a ajutat întregul sector al comerțului online, oamenii folosind internetul mai frecvent pentru achizițiile dorite ”, spune Simona Kijonková, fondatorul Zásilkovna și CEO al grupului Packeta. „Anul acesta, dorim să continuăm creșterea substanțială, să ne consolidăm pe piețele externe și să ne îndeplinim treptat viziunea de a fi o platformă globală pentru comerțul online.”

 

                                                                                       Simona Kijonková
                                               CEO al Grupului Packeta și fondatorul și coproprietarul Zásilkovna

Zásilkovna va continua să-și extindă rețeaua de puncte pick-up, care va fi sub forma creșterii numărului de parteneri cu amănuntul și, de asemenea, prin lansarea propriilor cutii de preluare automată a coletelor. Această formă de ridicare a coletelor câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul clienților. De exemplu, conform datelor Asociației pentru Comerț Online, până la 45% dintre clienți foloseau puncte pick-up înainte de Crăciun.

În 2020, numărul de puncte pick-up a ajuns la 5 843 pentru întregul grup Packeta. Planul pentru 2021 este de 9 000 de puncte pick-up.

La sfârșitul lunii septembrie, Packeta a lansat Z-BOX-uri în Republica Cehă, puncte de preluare fără contact ,alimentate de un panou solar și controlate cu ajutorul unei aplicații mobile. În prezent, 102 funcționează în Republica Cehă și 5 în Slovacia. Anul acesta intenționăm să creștem considerabil numărul de Z-BOX-uri. Numărul total de Z-BOX-uri la sfârșitul anului 2021 ar trebui să fie de aproximativ o mie. În afară de Republica Cehă, planificăm și instalarea mai multor Z-BOX-uri în Slovacia și vom extinde Z-BOX-uri și în alte țări din Europa Centrală.

Anul trecut, Packeta a deschis 10 noi depozite și are un total de 27. Grupul Packeta folosește o flotă de 350 de camioane pentru distribuirea coletelor către punctele pick-up și 110 camioane pentru transportul între depozite, nu numai pe teritoriul Republicii Cehe, ci în toate țările Europei.

Serviciul “Between Us” pentru transportul coletelor între persoane fizice a avut, de asemenea, succes: numărul coletelor expediate a fost de 3 345 000, numărul de descărcări ale aplicațiilor mobile a depășit 1 000 000.

Anul 2020 a înregistrat succes și în alte domenii. Zásilkovna a câștigat premiul “Lupa de Cristal” datorită celor mai multe voturi din partea publicului în categoria comerțului online. Mulțumită sprijinului publicului, Zásilkovna a câștigat primul loc în concursul ZONKY INNOVATION AWARDS la categoria Transport de mărfuri. Zásilkovna a câștigat, de asemenea, locul 3 la Deloitte Technology Fast 50 CE 2020 la categoria Lideri tehnici.Prin urmare, se află în top 50 dintre companiile cehe cu cea mai rapidă creștere, cu o creștere de 448% între anii 2016 și 2019. Zásilkovna a câștigat primul loc la Microsoft Awards 2019 la categoria Inovație și modernizare a aplicațiilor cu utilizarea platformelor de servicii în cloud. O altă realizare a fost obținerea premiului Best Managed Company, care este acordat de compania Deloitte în 20 de țări din întreaga lume și anul trecut și în Republica Cehă pentru prima dată. În competiția Sodexo Employer of the Year 2020 pentru companii cu până la 500 de angajați, Zásilkovna a câștigat locul 10.


Distribuie:

Rubrici