Blog

BREXIT și modificările aferente

11.01.2021, 11:40

Modificări în completarea declarației vamale

 

Actualizări
16.01.2023

Stimați parteneri,

Vă informăm că, începând cu 16 ianuarie 2023, regulile de expediere către Marea Britanie se vor schimba și va fi necesară înregistrarea EORI UE (pentru toate expedierile, adică atât sub cât și peste valoare de 135 GBP), iar EORI-ul atribuit trebuie completat în adresa de facturare din secțiunea Client.

EORI-ul UE sau național este alocat la nivel local de către administrațiile vamale naționale relevante (europa.eu). Obligația de a vă înregistra pentru GB EORI și GB TVA rămâne în continuare.

Pentru informații despre GB EORI, consultați secțiunea Obțineți un număr EORI: Get an EORI number: Who needs an EORI – GOV.UK

Pentru informații despre GB VAT (expeditorul plătește TVA pentru colete de până la 135 GBP) – Obțineți un număr EORI: Get an EORI number: Who needs an EORI – GOV.UK

Dacă expediați un colet prin intermediul unui marketplace (numai pentru expedieri de până la 135 GBP), trebuie să completați datele EORI UE și EORI GB Marketplace în secțiunea Client. Refacturarea taxelor vamale și a TVA-ului va rămâne neschimbată:

  • Plata TVA de la 0 la 135 de GBP
  • Taxa vamale și TVA de la 135 GBP
  • Peste 135 de GBP, TVA-ul și taxele vamale aferente vor fi refacturate expeditorului.
  • Până la 135 de GBP, TVA este plătit de o persoană impozabilă din Regatul Unit sau expeditor

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați customs@packeta.com.

Actualizări
04.02.2021, 14:40

Dragi clienți,

Partenerul nostru pentru livrarea coletelor în Regatul Unit (Royal Mail) ne-a informat despre modificările fundamentale în completarea declarațiilor vamale și informațiile de care au nevoie de la noi pentru livrarea cu succes a coletelor în Regatul Unit.

Prin urmare, următoarele câmpuri sunt acum obligatorii cu efect imediat la completarea declarației vamale:

  • Greutatea produsului (nou câmp obligatoriu)
  • Cod HS – cod vamal al mărfurilor
  • Descrierea articolului
  • Țara de origine
  • Cantitate
  • Valoare (valoare totală, nu pe bucată)

Nu va fi posibil să trimiteți colete în sistemul nostru fără a completa câmpurile obligatorii. Coletele care sunt deja trimise și nu pot fi etichetate sunt tratate individual.

Mulțumim pentru înțelegere,

Coletăria.ro

Important: Brexit – ce se schimbă după acord

Actualizări
11.01.2021, 13:40

Dragi clienți,

Vă trimitem informații suplimentare și răspunsuri la întrebările dvs. frecvente despre Brexit și expedierea coletelor în Regatul Unit (denumit în continuare „Regatul Unit”).

Vă rugăm să rețineți că, chiar și după încheierea acordului, înregistrarea fiscală în Marea Britanie și numărul EORI sunt date obligatorii.

Procedura vamală

Coletele de până la 135 GBP nu sunt supuse taxelor vamale, dar trebuie să fie supuse T.V.A-ului în Marea Britanie. Pentru coletele cu o valoare mai mare de 135 GBP, originea mărfurilor trebuie indicată și în declarația vamală. În viitor, dovada originii mărfurilor (informație preferențială) ar trebui să fie afișată direct pe eticheta transportatorului. În acest moment, partenerul nostru logistic lucrează la modificarea și implementarea etichetei, dar în viitor va fi crucial ca informațiile privind originea mărfurilor să fie întotdeauna date corect, atât atunci când sunt trimise prin API, cât și în secțiunea client.

Între timp, adică înainte de finalizarea etichetei, vă rugăm să completați acest document pentru a indica originea mărfurilor și să îl introduceți în colet. A doua opțiune este ca documetul completat să apară direct pe factură, pe care o veți insera și în colet. Vă recomandăm să atașați documentul coletelor chiar și după o modificare realizată pe etichetă, deoarece aceasta este o dovadă de origine valabilă pentru biroul vamal la intrarea în Marea Britanie.

Mulțumim pentru înțelegere!

Coletăria.ro

Important: Livrarea în Marea Britanie este limitată!

Actualizări
21.12.2020, 16:50

Dragi clienți,

Din cauza noilor restricții Covid aplicate, toți transportatorii se luptă să aducă coletele către și dinspre Marea Britanie. Unii dintre ei chiar au încetat complet să ofere acest serviciu. Situația de față împreună cu Brexitul dur și volumele de vârf, devine foarte incertă și ar putea duce la multe frustrări, întârzieri și reveniri în întregul lanț de aprovizionare.

Prin urmare, vă recomandăm să nu mai livrați coletele în Marea Britanie și să vă informați clienții despre situație.

Vom reveni la dvs. cu actualizări suplimentare despre servicii cât mai curând posibil.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile pe care le poate provoca această situație și rămânem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebare pe care o aveți.

Cu stimă,

Coletăria.ro

BREXIT și modificările aferente – Actualizări

Marketplace, Irlanda și Marea Britanie

Actualizări
18.12.2020, 10:00

Dragi clienți,

De curând, v-am informat despre modificările legate de expedițiile către Regatul Unit, având în vedere că Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană de la 1 ianuarie 2021. Acum, avem alte informații importante pentru dvs.

Expediere către Republica Irlanda (denumită în continuare IE)

Soluția noastră actuală de livrare a coletelor este Hermes care expediază în Irlanda prin Regatul Unit. Din păcate, cu acest partener nu am reușit să convenim la o variantă a modului de livrare a coletelor direct în Irlanda. De aceea, am pregătit o nouă soluție pentru trimiterea coletelor în această țară, prin intermediul transportatorului An Post.

Vom opri soluția de livrare la domiciliu IE Hermes HD (ID: 4524) începând cu 23 decembrie 2020. Imediat după aceea, noul operator IE An Post HD (ID: 9990) va fi disponibil.

Livrarea către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (Regatul Unit)

După cum am anunțat, pentru a trimite bunuri în Marea Britanie începând cu Anul Nou, va trebui să fiți înregistrat în Marea Britanie pentru TVA și să aveți generat un număr EORI din Marea Britanie. Aceste numere pot fi apoi completate în secțiunea client de sub adresa dvs. de facturare (a se vedea imaginea de mai jos). Dacă nu cunoașteți accesul la secțiunea dvs. de clienți, vă rugăm să ne contactați la customs@packeta.com, vă vom ajuta să completați aceste numere în contul dvs.

Dacă trimiteți expedieri prin API, vă rugăm să consultați documentația API pentru detalii despre introducerea declarației vamale pentru serviciile GB Royal Mail 24/48.

Expediere prin intermediul marketplace (Amazon, Ebay etc.)

Obligația de a vă înregistra pentru TVA și EORI în Marea Britanie apare fie pentru magazinul online în sine, fie pentru platformele de marketplace. Aceasta înseamnă că, dacă vindeți bunuri prin Amazon, Ebay sau piețe online similare, nu trebuie să vă înregistrați. Cu toate acestea, trebuie totuși să ne furnizați TVA în Marea Britanie și EORI în Marea Britanie pentru marketplace.

Pentru livrările peste 135 GBP, partenerul nostru va plăti vamă și TVA-ul, deci este necesar să fiți de acord cu platforma markeplace și să nu plătiți taxe și  taxe vamale în numele dvs. în acest caz.

Bine de știut: după Anul Nou, se va schimba adresa de retur în Marea Britanie pentru vămuire. Vă vom anunța imediat când are loc aceasta modificarea.

9.12.2020, 9:30

Dragi clienți,

Ca urmare a sfârșitului perioadei de tranziție, Regatul Unit se va retrage din Uniunea Europeană începând cu 1 ianuarie 2021. Astfel, intră în vigoare noi reguli pentru trimiterea coletelor în Regatul Unit și nu va mai fi posibil să trimitem colete fără declaraţie vamală.

Pentru cea mai ușoară tranziție posibilă la noile procese asociate cu trimiterea coletelor în Marea Britanie, este necesar să se asigure mai întâi anumite cerințe administrative.

Informații importante de natură administrativă

Din Uniunea Europeană

În primul rând, este necesar să completați Acordul privind reprezentarea indirectă în procedurile vamale și o procură pentru procedurile fiscale, pe care le puteți descărca aici (versiunea în limba engleză poate fi găsită aici). Printre altele, numărul dvs. UE EORI atribuit trebuie să fie menționat în contract. Puteți citi toate detaliile și cum să le obțineți accesând acest link. Apoi trimiteți documentul completat și semnat prin e-mail:

destinatar: info@coletaria.ro
și introduceți subiectul: procura GB – numele magazinului dvs. online

În Marea Britanie

Regulile vamale britanice sunt fundamental diferite de alte țări terțe. Pentru a trimite colete în Marea Britanie, este necesar să vă înregistrați mai întâi în Marea Britanie pentru TVA și, în același timp, să aveți un număr EORI al Marii Britanii atribuit. Mai jos veți găsi link-uri pentru a vă ajuta în această administrare:

Care sunt limitele tarifare pentru Marea Britanie?

  • Plata TVA de la 0 GBP la 135 GBP
  • Vamă și TVA de la 0 GBP la 135 GBP

Tranziția serviciilor actuale

Serviciul Royal Mail va fi disponibil în forma sa actuală, fără declarație vamală până pe 20 decembrie 2020. Începând cu 21 decembrie 2020, va fi obligatorie completarea declarației vamale pentru a asigura o tranziție lină și livrarea coletelor. Ca parte a completării declarației vamale, pe lângă câmpurile standard, va fi, prin urmare, necesar să completați:

  • UK EORI
  • Număr TVA
  • Cod HS din 10 cifre

Transportatorul Royal Mail ne-a informat că, datorită BREXIT și a procedurii vamale asociate, va crește prețul pentru transportul coletelor de la 1 ianuarie 2021. În prezent, însă, așteptăm declarația lor finală. Vă vom informa despre schimbarea prețului de îndată ce vom cunoaște toate datele.

Serviciul Hermes va fi disponibil până la 21 decembrie 2020 pentru depunerea coletelor fără declarație vamală. Începând cu 22 decembrie 2020 nu va fi posibil să livrăm colete către acest transportator. În prezent lucrăm la o nouă soluție care vă va permite să trimiteți colete prin Hermes. Între timp, va fi posibil să utilizați serviciul Royal Mail

Nu sunteți sigur cu privire la clasificarea bunurilor dvs.? Vă rugăm sa accesați info@coletaria.ro.


Distribuie:

Rubrici