Blog

Coletăria.ro triplează numărul de puncte pick-up în 2021 și intră în orașele mici

24.03.2021, 09:36

  • Coletăria.ro țintește extinderea rețelei la nivel național la 600 – 800 de puncte pick-up, inclusiv în orașe cu 20.000 de locuitori
  • Rețeaua de puncte pick-up Coletăria.ro numără, în prezent, 250 de locații

București, 24 martie 2021 – Coletăria.ro, expert în expedierea și livrarea coletelor, parte a grupului Packeta, cu cea mai mare rețea de puncte pick-up din Europa Centrală și de Est, accelerează dezvoltarea rețelei de puncte pick-up în România, ca răspuns la cererea în creștere de locații de proximitate de unde clienții magazinelor online partenere Coletăria.ro își pot ridica produsele comandate.

În prezent, rețeaua de puncte pick-up a Coletăria.ro numără 250 de locații în România, cu un ritm lunar de creștere de peste 30 de puncte pick-up de la începutul anului.

„Pentru anul în curs, ne propunem să ajungem la o rețea de 600 – 800 de puncte pick-up. Atingerea acestui obiectiv depinde, într-o mare măsură, de situația sanitară, de măsurile impuse de autorități etc., referitoare la pandemia de COVID-19. În prezent, rețeaua de puncte pick-up ale Coletăria.ro are o acoperire națională în toate orașele reședință de județ și suntem bine reprezentați în orașele cu peste 30.000 de locuitori”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.

Obiectivul Coletăria.ro vizează, în primul rând, consolidarea prezenței în orașele mari și,  ulterior, extinderea rețelei în localități cu peste 20.000 de locuitori.

Alegerea locațiilor pentru punctele pick-up ia în calcul sporirea rentabilității părților implicate, vadul pietonal, accesibilitatea ușoară în cadrul locației, existența, în locație, a unei conexiuni la internet și a unui computer, iar obiectul de activitate comercială al partenerului respectiv să se adreseze unui public cât mai larg. Coletăria.ro se adresează atât micilor comercianți, cât și lanțurilor de magazine care dispun de o acoperire extinsă.

Fiind o activitate adițională pentru parteneri, sistemul Coletăria.ro este unul automatizat și presupune câștiguri financiare pentru fiecare colet eliberat către clienți, promovare gratuită, magazinul partener fiind listat în nomenclatorul a mii de magazine online care folosesc serviciul de livrare la punctele pick-up Coletăria.ro

În această direcție, Coletăria.ro a încheiat recent un parteneriat strategic cu Un-Doi Centru de Plăți, furnizor de servicii de plăți de facturi și încărcare electronică, cu o prezență în peste 10.000 de locații din România, vizând activarea în primul an a peste 200 locații Un-Doi Centru de Plăți.

„Parteneriatul cu Un-Doi Centru de Plăți se înscrie în strategia noastră de dezvoltare a rețelei la nivel național, obiectivul fiind consolidarea prezenței în orașele mari prin creșterea numărului de puncte pick-up, astfel încât, să facilităm rapid și ușor accesul clienților la astfel de locații situate în proximitatea lor”, mai spune Alexandr Jeleascov.

Adopția serviciilor de livrare alternativă se află pe un trend pozitiv în România – rata de adopție în rândul clienților pentru livrare la puncte pick-up se situează între 20% – 30% din totalul coletelor livrate și continuă să crească, pe măsură ce, tot mai mulți utilizatori descoperă  avantajele în materie de costuri și flexibilitate.

Despre Coletăria.ro

Coletăria.ro este expert în expedierea și livrarea coletelor și parte a grupului Packeta, cu cea mai mare rețea de puncte pick-up din Europa Centrală și de Est. Compania a intrat pe piața din România în urmă cu doi ani și oferă magazinelor online o soluție ieftină și eficientă de a transporta colete.

Până în prezent, grupul Packeta a transportat mai mult de 20 de milioane de colete, datorită colaborării cu peste 28.000 de selleri și magazine online și operează aproximativ 6.000 de puncte pick-up în Europa Centrală și de Est. Pe lângă soluția alternativă de livrare (la punctele pick-up), Coletăria.ro este și o platformă logistică și oferă magazinelor online și soluția clasică de livrare a coletelor la domiciliu. Magazinele online își pot expedia coletele nu numai la nivel național, ci și la nivel internațional, în toate cele 27 de țări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, Ucraina, Federația Rusă, SUA, Elveția și Liechtenstein.

 


Distribuie:

Rubrici