Blog

Mărfuri periculoase și instrucțiuni pentru articolele interzise

16.12.2020, 11:55

Pentru a respecta legislația în domeniul transporturilor, pentru a proteja sănătatea, siguranța și bunăstarea angajaților și clienților noștri și pentru a ne asigura că transportul unei expedieri nu prezintă un pericol pentru publicul larg, Coletăria restricționează sau interzice anumite articole din rețeaua sa.

Care sunt interdicțiile și restricțiile? 

“Mărfuri periculoase” sunt articole sau substanțe care pot prezenta un risc pentru sănătate, siguranță, proprietate sau mediu. Reglementările în vigoare interzic expedierea aproape pentru toate mărfurile periculoase. Articolele interzise (cum ar fi narcotice, arme, materiale pirotehnice și animale de companie) nu trebuie trimise niciodată prin serviciul de curierat.

Legea 406 / 2006, interzice comercializarea si folosirea petardelor, precum si a artificiilor care au un continut pirotehnic mai mare de 3 grame.

Ce se întâmplă dacă nu respectați regulile?

Nerespectarea prevederilor legale pentru expedierea mărfurilor periculoase pune viața în pericol și reprezintă o infracțiune care poate fi supusă urmăririi penale.
Dacă trimiteți mărfuri periculoase sau mărfuri interzise trebuie să respectați reglementările aplicabile în România și nu numai.

  • IATA pentru toate serviciile aeriene
  • ADR aplicabil în toate țările care au adoptat convenția ADR în legislația lor
  • Alte legislații naționale aplicabile, în funcție de originea, tranzitul și destinația transportului

Orice costuri legate de distrugere sau eliminare vă vor fi percepute.

În cazul în care sunt identificate materiale pirotehnice acestea vor fi predate autorităților si astfel expeditorul poate risca să se aleagă cu dosar de cercetare penală și pedepse de la 3 luni, la un an de închisoare.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Coletăria.ro


Distribuie:

Rubrici