Blog

<strong>Modificări la secțiunea pentru trimiterea coletelor în afara UE</strong>

18.05.2021, 11:36

Valabil din 7 iunie 2021

Stimați clienți,

 Știm că introducerea unei declarații vamale între țări și transportatori a fost confuză și complicată în sistemul nostru. De aceea, am decis să unificăm întreaga secțiune și să o configurăm astfel încât trimiterea expedierilor în afara UE să fie cât mai ușoară pentru dvs.

Rezultatul este un proces intuitiv de depunere a declarațiilor vamale folosind un singur formular, în care veți fi mai bine ghidat, deoarece câmpurile individuale pentru introducerea datelor se vor schimba automat în funcție de cerințele țărilor de destinație și ale operatorilor de transport.

 

Ce schimbări vă așteaptă în sectiunea client?

Valoarea și greutatea transporturilor

Nu mai trebuie să introduceți câmpurile de valoare și greutate, deoarece suma valorilor și ponderilor articolelor individuale va fi completată automat.

Nou: selectarea metodei de vămuire

La introducerea declarațiilor vamale, va fi necesar mai întâi să completați metoda de vămuire. Aceste variante vor fi active în funcție de transportatorul ales și de serviciile furnizate de acesta. Vor fi trei opțiuni dintre care puteți alege:

  1. Declarația mea vamală proprie (am propriul meu document vamal de transport)

 În cazul acestei alegeri, este necesar să completați numărul MRN  specific documentului vamal de transport (adică documentul vamal de export) și, de asemenea, să atașați documentul în format PDF.

  1. Expunerea documentului vamal de transport prin Coletaria.ro
    Vom fi bucuroși să vă eliberăm un document vamal. Taxa pentru acest serviciu este de 3,93 euro pentru documentul vamal de transport emis (incl. 1 cod vamal) + 0,98 euro pentru fiecare cod vamal suplimentar.

3. Vama poștală (fără document vamal de transport și taxe)

Cum va funcționa în practică?

De exemplu, în Elveția, va fi posibil să alegeți oricare dintre cele 3 variante menționate. În schimb, pentru expedierile către Regatul Unit, va fi posibilă doar opțiunea 3. Aceleași setări se aplică expedierilor către Ucraina și Rusia, dar în acest caz, metoda de vămuire poate fi modificată prin acord individual.

Livrarea facturilor

Nu va mai trebui să trimiteți facturi prin e-mail. Din 7 iunie 2021, va fi posibil să încărcați aceste documente direct în sistemul nostru.

Numele produselor

Numele produselor va fi solicitat numai în limba engleză.

Expediați prin API? Puteți găsi toată documentația tehnică pentru aceste modificări aici

 Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați prin e-mail la customs@packeta.com

 

 Coletaria.ro

 


Distribuie:

Rubrici