Blog

O creștere de 121%

02.12.2020, 13:30

Cifra de afaceri a grupului Packeta, din care face parte și Coletăria, a atins 55 mil. euro în primele nouă luni ale acestui an. De la an la an, aceasta reprezintă o creștere de 121%.

Grupul Packeta, care deține și compania Coletăria care furnizează servicii de livrare la punctele pick-up, logistică și livrare în străinătate, a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 55 mil. euro în primele nouă luni ale acestui an. În comparație de la an la an, aceasta reprezintă o creștere de 121%. Numărul coletelor transportate a ajuns la 23,5 milioane, ceea ce reprezintă o creștere de 107% de la un an la altul. De asemenea, Packeta a crescut semnificativ numărul de puncte pick-up. În Republica Cehă, în prezent sunt aproape peste 4.000, iar în întregul grup mai mult de 5.800. Anul acesta, Packeta se așteaptă la o cifră de afaceri de 95 mil. euro și 42 de milioane de colete.

„Toate țările în care funcționează Grupul Packeta au contribuit semnificativ la rezultatele record. Am crescut cu peste 100% în Slovacia, Polonia și Ungaria și chiar semnificativ în România și Germania. Serviciul Between Us pentru transportul de colete între persoane fizice contribuie din ce în ce mai mult la creșterea grupului, în care numărul actual de colete livrate a depășit trei milioane. În prezent, Zásilkovna se află în mijlocul unui sezon plin înainte de Crăciun. Deja în mijlocul lunii noiembrie, livrăm același număr de colete pe zi ca anul trecut, săptămâna dinaintea Crăciunului. Anul acesta, ne așteptăm să transportăm mai mult de 550.000 de colete în Republica Cehă într-o singură zi a săptămânii în ziua de Crăciun.”

Trayto, o companie axată pe automatizarea ofertelor în comparatoare de bunuri precum Heureka sau Zboží.cz în Republica Cehă și Slovacia, a devenit parte a Packeta. Am început și colaborarea cu un nou operator în SUA, acesta fiind FedEx. La sfârșitul lunii septembrie, grupul a lansat și Z-BOX-uri, puncte de preluare, fără contact alimentate de un panou solar și controlate printr-o aplicație mobilă. Este un dispozitiv unic, nimeni altcineva din Republica Cehă nu folosește un sistem similar. De asemenea, vom lansa Z-BOX-uri în 2021 în Slovacia, Ungaria și România.


Distribuie:

Rubrici