Blog

Packeta Group, holding-ul care deține Zásilkovna, va avea un nou proprietar. Un consorțiu de investitori va deveni noul proprietar în 2024

04.01.2024, 09:39

Acționarii Packeta Group, proprietarul companiei cehe de tehnologie și logistică Zásilkovna, au convenit să vândă o participație de 100% din Packeta Group unui consorțiu format din CVC Capital Partners și Emma Capital, cu susținere financiară de la R2G. Tranzacția este supusă aprobării autorităților de reglementare relevante, iar finalizarea acesteia este așteptată în prima jumătate a anului 2024. Termenii tranzacției nu au fost dezvăluiți. Grupul Packeta este profitabil de mult timp și se așteaptă să atingă o cifră de afaceri de 296 milioane EUR în acest an.

„Înainte de toate, aș vrea să transmit recunoștința mea către cei peste 2 000 de colegi pentru contribuțiile lor la succesul Packeta, care a evoluat și a devenit una dintre cele mai importante platforme europene pentru livrarea coletelor în industria comerțului online. Fără eforturile și abilitățile lor, Packeta nu ar fi unde este astăzi. Pentru aceasta, le mulțumesc sincer fiecăruia dintre ei. În plus, recunoștința mea aparține și clienților noștri – magazine online care ne-au încredințat coletele lor. Împreună, în ultimul deceniu, am contribuit semnificativ la creșterea substanțială a comerțului online modern în Europa Centrală. Sunt convinsă că noii investitori, cu expertiza și experiența lor în domeniul livrării last mile, vor contribui la accelerarea creșterii și la îmbunătățirea calității serviciilor oferite atât clienților noștri, cât și utilizatorilor finali. De asemenea, anticipez că această colaborare va întări satisfacția profesională a angajaților noștri excepționali. Vreau să îmi exprim recunoștința față de consilierii noștri și echipa de management pentru sprijinul oferit în cadrul acestui proiect complex, internațional și variat. Nu în ultimul rând, transmit mulțumiri sincere tuturor acționarilor care m-au sprijinit în conducerea companiei pe parcursul multor ani, în special în ultimii ani”.a comentat Simona Kijonková, fondator și CEO al Packeta și reprezentant al JSK Investments, cel mai mare acționar al Packeta Group.

 

Procesul de tranzacție a început în primăvara anului 2023 și a fost condus de consultanții financiari CORPIN (reprezentând JSK Investments) și IMAP REDBAENK (reprezentând acționarii rămași). Printre consilierii juridici s-au numărat HAVEL &; PARTNERS (reprezentând JSK Investments), HLADKY. LEGAL și Axialis Legal (reprezentând acționarii rămași). Serviciile de Due Diligence ale furnizorilor au fost furnizate de CMS Cameron McKenna, Nabaro Olswang, Ernst &; Young și Boston Consulting Group.

Căutarea unui investitor potrivit pentru Packeta Group a avut loc în cea mai mare parte a anului 2023 și a dus la un număr semnificativ de oferte din partea diferiților investitori financiari și strategici, cu un interes mărit din partea marilor grupuri internaționale.

Zásilkovna, entitatea cehă a Grupului Packeta, a fost înființată în 2010 de Simona Kijonková. De atunci, compania s-a extins pe șapte piețe europene și are în prezent peste 2 000 de angajați. Packeta are o rețea de peste 15 000 de puncte pick-up ale companiei, inclusiv 6 000 de lockere – Z-BOXes. De la înființare, compania a atins mai multe repere importante și a câștigat numeroase premii prestigioase.

  • În februarie 2018, a fost înființată Packeta Holding.
  • În mai 2019, a fost deschis primul punct robotizat de preluare Z-BOT și a fost lansat serviciul revoluționar „Between Us” pentru transportul C2C.
  • În noiembrie 2019, Zásilkovna a câștigat primul loc la un concurs local prestigios numit premiile Křištálová lupa la categoria Inspirație pentru comerțul electronic.
  • În decembrie 2019, Packeta a achiziționat serviciul de curierat Zavezu.cz.
  • În ianuarie 2020, aplicația mobilă Packeta a ajuns la 1 000 000 de descărcări și a continuat să crească la peste 8 000 000 de descărcări începând de astăzi.
  • În februarie 2021, Zásilkovna a primit premiul Czech Superbrands și l-a deținut timp de 3 ani consecutivi.
  • În mai 2020, Zásilkovna a câștigat premiul ZONKY INNOVATION.
  • În iunie 2020, Packeta a primit pentru prima dată premiul BEST MANAGED COMPANIES.
  • În septembrie 2020, Packeta a lansat livrarea Z-BOX.
  • În octombrie 2020, Zásilkovna s-a clasat printre TOP 10 cei mai buni angajatori din Republica Cehă.
  • În octombrie 2021, Packeta a introdus primul PackMan – robotul unic de sortare a coletelor.
  • În februarie 2022, Zásilkovna a câștigat primul loc la premiile TOP Employers la categoria Transport și Logistică.
  • În martie 2022, a fost înființată Fundația Simona Kijonkova.
  • În iunie 2022, Packeta a lansat livrarea La Minut în Slovacia.
  • În octombrie 2022, Packeta a lansat livrarea prin proiectul Z-BOXes.
  • În martie 2023, Zásilkovna s-a clasat printre cele mai populare 3 mărci cehe.
  • În noiembrie 2023, Zásilkovna a câștigat pentru a doua oară premiul Most Trustworthy Brand.
  • În decembrie 2023, Packeta Group a atins un volum record de colete procesate și transportate într-o singură zi.

Distribuie:

Rubrici