Blog

Simona Kijonková: „Dacă ai o idee, nu ezita!” 

08.03.2022, 12:36

Packeta România, un furnizor de servicii logistice special adaptat nevoilor magazinelor online, a înregistrat o creștere rapidă în ultimii ani. Compania a fost fondată în 2010 în Republica Cehă de Simona Kijonková, care a fost nemulțumită de calitatea serviciilor de livrare existente. Scopul înființării companiei: Un furnizor de servicii logistice care este complet adaptat nevoilor magazinelor online.

Cum se pot afirma cu succes femeile în domeniul logisticii? Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Simona Kijonková oferă câteva perspective personale asupra drumului ei ca antreprenor.

Primii ani din cariera Simonei Kijonková au fost dificili. Deși avea toate calitățile ce ar trebui să stea la baza unei femei de afaceri de succes – studii, experiență în străinătate, experiență profesională și capital de start-up economisit – cu prima ei companie a întâmpinat dificultăți. La doar 26 de ani, a fost membru al conducerii unei companii de consultanță. „(…) Mi-a luat luni de zile să demonstrez că aparțin acolo„, își amintește Simona Kijonková.

Întărită de aceste provocări, antreprenorul a fondat următorul proiect în sufrageria sa: Packeta. A învățat programare și a dezvoltat o platformă IT care este considerată baza afacerii de astăzi. Inițial, câteva zeci de parteneri au lucrat cu Packeta. Astăzi, compania are peste 32.000 de magazine online, peste 10.000  de puncte pick-up în întreaga Europă, transport în 34 de țări și numeroase sucursale în întreaga lume. 

Simona Kijonková conduce grupul Packeta de doisprezece ani

Pentru ca Packeta să performeze continuu, ea acordă o mare importanță calității managementului corporativ ca manager. Aceasta include, printre altele, subiectele diversității și compatibilitatea dintre familie și carieră. Ca mamă a doi copii, Simona Kijonková a trebuit să învețe să reconcilieze viața profesională cu viața privată. Prin urmare, face posibil acest lucru și pentru angajații săi.

Fondatorul și CEO-ul își doresc, de asemenea, să fie un model și un motivator atunci când vine vorba de diversitate: „Întotdeauna vor exista dubii, dar cel mai important lucru este să nu lași cuvintele «ți-am spus» să te oprească. (…) Dacă ai o idee, nu ezita! Începeți-vă afacerea acum.”

Mulțumim,

Packeta România


Distribuie:

Rubrici